30 університетів з України вже працюють в Європейських альянсах університетів!

Дорогі Еразмусівці, маємо добрі новини!

Близько 30 українських університетів приєднались до ініціатив Європейських альянсів університетів як асоційовані партнери!

Щиро вітаємо команди переможців!

Європейська Комісія опублікувала результати конкурсу 2023 р. European University List of Projects.

Звертаємо увагу на можливість фінансування участі в заходах проєктів через кошти проєктів ІСМ! Зверніться до нашої команди, проконсультуємо по деталях.

Такому успіху передувала кропітка робота всіх стейкхолдерів та синергії з іншими ініціативами та партнерами для розбудови потенціалу українських університетів для можливості долучитись!

Міністерство освіти і науки України, Місія України в ЄС, Представництво ЄС в Україні та Національний Еразмус+ офіс в Україні зверталась до Європейської Комісії з листами підтримки відкриття можливостей участі українських університетів в ініціативі Європейського університету та проводили зустрічі і консультації 5 років поспіль.

Велика робота проведена в межах Європейської асоціації університетів (дякуємо Michael Gaebel), ініціативи партнерства Європейського альянсу #EPICUR (щиро дякуємо Jean-Marc Planeix, Rafal Witkowski, Sabine Menu), яка об’єднала більшу кількість #EuropeanUniversity, а також практично кожен Альянс #EuropeanUniversity (41+) , Transform4Europe etc. не залишився осторонь, а об”єднався в солідарності для допомоги українським університетам.

Щиро дякуємо NAWA – Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej, Ірині Дегтярьовій та Фундації польських ректорів за потужну підтримку і роботу з українськими партнерами!

В межах ініціативи Твінінгу Європейських альянсів університетів проводилась низка зустрічей зі Спілкою ректорів (щиро дякуємо Петру Кулікову та Миколі Трофименку), Національним університетом імені Тараса Шевченка (щиро дякуємо Володимиру Бугрову та Ксенії Смірновій) та Національним Еразмус+ офісом в Україні. Додатково команда НЕО в Україні та представники ініціативи EPICUR проводили зустрічі з Генеральним Директоратом Європейської Комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту. Участь HEO України спільно з Університетом Страсбургу від альянсу EPICUR у засіданнях і зустрічах Європейських альянсів і наголос на можливостях комплементарності між напрямами Програми Еразмус+, (ІСМ КА 131, 171) та додаткової потужної підтримки Національних агентств Еразмус+ в межах урядових програм підтримки України, дали можливість закладам освіти України та Мережі студентів Еразмус+ України (ESN – Ukraine) долучити працівників закладів та студентів до заходів і діяльності альянсів.

З 2018 р. наші університети вже почали долучатись як члени таких альянсів та проводили низку заходів. А майже 30 річний досвід участі в Програмах ЄС у сфері освіти, зокрема, Темпус, Еразмус Мундус, Жан Моне, 30 конкурсів Еразмус+ розбудовували потенціал та вибудували довіру до закладів вищої освіти України! Взаємодія і синергія дали максимальні результати!

Разом з альянсами вже було подано також заявки на інші конкурси Еразмус+, тому очікуємо результати вже в серпні-вересні! Проте ми продовжуємо працювати разом зі всіма стейкхолдерами щоб Україні відкрили моживість долучитись до альянсів як повноправні партнери!

Для цього важлива допомога і внесок кожного з наших закладів вищоъ освыти. Перш за все важливо зібрати весь інноваційних потенціал і успішні практики та переглянути відовідність стратегій розвитку та інших документів положенням Хартії Еразмус у сфері вищої освіти – CBHE, адже для участі у якості партнерів, потрібно буде взяти участь у конкурсі та отримати право стати підписантом Хартії Еразмус+! Радимо вже почати проводити самооцінювання.

Щиро дякуємо всім командам #EuropeanUniversity хто підтримує українські університети та допомагає розвитку інтернаціоналізації! Дякуємо українським університетам, які навіть в складних умовах викликів воєнного стану активізували міжнародну співпрацю!

Нагадуємо: 35 конкурсів в межах Програми ЄС Еразмус+ відкрито для України!

Запрошуємо ті університети, які не долучились ще до альянсів, ознайомитись з інформацією на нашому сайті у відповідному розділі та з ініціативою твінінг з Європейських університетів INITIATIVE FOR TWINNING PARTNERSHIPS BETWEEN UKRAINIAN UNIVERSITIES AND EUROPEAN UNIVERSITIES ALLIANCES. Знайдіть перелік назв альянсів, визначте яка тематика для вашого закладу важлива, узагальність Ваш досвід та напишіть до координатора такого альянсу!

Наша команда завжди на зв’язку, звертайтесь допоможемо!

Працюємо разом для перемоги!

Попередня Вебінар «EFFY - Erasmus+ Future Focused Youth – Ukraine» (28-29.06.2023, ...